Projecten in Nederland en over de grens

Kerk voor Krispijn

Kerk voor Krispijn is een missionair gemeenschapsstichting project van de Christelijke Gereformeerde Zuidhovenkerk en onze wijkgemeente. De twee houden al enkele jaren samen laagdrempelige bijeenkomsten in een buurthuis; eerst in de vorm van buurtdiensten, later werden dat samenkomsten rondom een buffetlunch. Om dit moment worden die om de veertien dagen op zondagmiddag gehouden in de Koloriet, Jacob Marisstraat 70; aanvang 13.30 uur.

Daarnaast wordt ieder jaar (van januari tot april) de Alphacursus aangeboden.
Kerk voor Krispijn heeft het plan vanaf september 2014 haar activiteiten uit te breiden.

Familie De Jong op Bonaire

Eind 2012 is de familie De Jong vanuit de wijkgemeente Krispijn uitgezonden naar Bonaire. Eric werkt daar als directeur voor stichting Krusada, die zich bezighoudt met verslavingszorg. Er is maar heel beperkt hulp mogelijk voor verslaafden op Bonaire. De behoefte aan professionele hulpverlening is dan ook groot. Sinds 2000 kunnen mensen een verslavingsvrij leven opbouwen bij Krusada.

Stichting Krusada is een christelijk opvangcentrum en biedt in de 24 uursopvang plek voor maximaal 12 gasten (cliënten). Medewerkers en bestuur zijn afkomstig uit diverse kerken en gemeenten.

Voor meer informatie: http://famdejongbonaire.blogspot.nl/ en http://www.krusada.nl.

Familie Blom in Albanië

De wijkgemeente Krispijn gemeente ondersteunt de familie Blom die door de Gereformeerde Zendingsbond is uitgezonden naar Albanië. Momenteel doen zijn taalstudie. Daarna gaat ze zich richten op Mushqeta, een berggebied ten zuiden van de hoofdstad Tirana. In dit gebied wonen enkele christenen, maar er is nog geen kerk.

In samenwerking met de GZB en de Albanees Evangelische Alliantie (VUSh) zullen zij de mogelijkheden onderzoeken om hier een gemeente te stichten.

Voor meer informatie: http://www.maartenengerdien.nl en http://www.gzb.nl.