Alternatief kerkdiensten

De kerkenraad heeft met pijn en moeite besloten dat de wekelijkse zondagse dienst komen te vervallen, ten minste tot 31 maart. Hiermee wordt de verantwoordelijkheid genomen om de verdere verspreiding van het cornavirus tegen te gaan. Toch geloven we dat juist op dit soort momenten we elkaar, als gemeente, nodig hebben. Nu dat niet mogelijk is als volledige groep, dan doen we dit graag in kleiner verband.

Daarom zijn de huisgroepen opgeroepen om op het moment van de zondagse dienst bij elkaar te komen. De kerkenraad zal er in voorzien dat er studiemateriaal voor de huisgroep is of dat er mee geluisterd kan worden naar een dienst. Mensen zonder huisgroep kunnen zich aansluiten bij een bestaande groep of er wordt een nieuwe gevormd. Ben je nog niet gebeld door de voorganger of kerkenraad en wil je wel aansluiten bij een groep? Meld je dan aan via voorganger@hervormdkrispijn.nl

Het advies van de overheid voor ouderen en chronisch zieken is om vooral binnen te blijven. Durf je een bijeenkomst in een kleinere groep alsnog niet aan, dan willen we je toch graag koppelen aan een huisgroep. De huisgroep kan dan voor je bidden, met je bellen of een kaartje sturen.

Uiteraard verlangen we ernaar om elkaar snel weer te zien als gemeente. Maar meer nog is het verlangen van de kerkenraad voor de gemeente dat we in deze onrustige tijden des te meer op God vertrouwen. Dat de huisgroepen een hernieuwde diepgang en verbondenheid mogen ervaren en dat we elkaar vervuld mogen raken van de Heilige Geest. De Geest van verbondenheid, verlangen naar God, vertrouwen op God juist in moeilijke tijden. De Geest die ons doet bidden: Maranatha, kom Here Jezus, kom spoedig. De wereld wacht in barensweeën.