Hervormd Krispijn - logo klein

ervaringen

"Wij voelen ons vanaf het begin thuis in de gemeente. De gemeente is gastvrij en betrokken op elkaar en op de buurt rondom de kerk en dat spreekt ons als nieuwkomers in Dordrecht erg aan. De kring is een mooie manier om doordeweeks ook met het geloof bezig te zijn en er als gemeente voor elkaar te zijn."
Sander en Johanna
Gemeentelid
"De start met de gemeente was heel fijn. Al snel kwam de dominee langs voor een gesprek om kennis te maken, later ook nog Edwin voor een interview, zodat ik mij kon voorstellen in de nieuwsbrief. Na een paar maanden ben ik naar de gemeente gegaan en dat was als een warm bad. Ik had al snel goed contact met de jongeren in de gemeente. Na een tijdje pakte ik ook wat taken op zoals de deurdienst. Ik hoop dat de gemeente zoals ze nu is voort kan blijven bestaan. Niet alle dominees die komen spreken me aan, maar met de dominees van de gemeente heb ik steeds wel een klik gehad. Ik vind het fijn dat het een samenhorige gemeente is, de mensen zijn er voor elkaar en bidden voor elkaar. Juist ook dat bidden vind ik erg belangrijk. Ik voel me thuis in de gemeente."
Wil
Gemeentelid
"Met de aankoop van ons huis in de wijk Krispijn, begon de zoektocht naar een nieuwe kerk. We waren op zoek naar een kleine en betrokken gemeente die gericht is op de wijk. Los van elkaar werden we gewezen op wijkgemeente Krispijn. Achteraf zien we hier Gods leiding in. Ruim voordat we in Krispijn gingen wonen hebben we een dienst bijgewoond en daarmee hadden we onze kerk gevonden. We werden gelijk warm welkom geheten door verschillende mensen en op de koffie uitgenodigd. Het voelde als een warm bad.

De kleinschaligheid van deze gemeente maakte dat we de gemeenteleden snel leerden kennen. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en zitten we helemaal op onze plek. We ervaren de gemeente als warm en betrokken. In de diensten staat God centraal, genade wordt gedeeld en een spiegel wordt voorgehouden. Mocht je vragen hebben, kun je ons altijd een berichtje sturen. Het is, naast de diensten op zondag, zeker ook een aanrader om betrokken te zijn bij een van de huiskringen. Dit helpt om nog meer te verdiepen en een sterkere band op te bouwen met elkaar."
Elco en Astrid
Gemeentelid
"In december 2011 leerde ik mijn vrouw, Anne Marie, kennen. Ze was destijds ouderling bij de gemeente en ik was randkerkelijk. Door haar ben ik bij de gemeente betrokken geraakt. Een trouw kerkbezoeker ben ik niet. Maar als ik een tijdje niet naar diensten geweest ben begint het te ┬┤kriebelen┬┤ en voel ik een soort onrust die maakt dat ik toch weer de dienst ga bezoeken.

Onze gemeente heeft een niet al te groot ledenaantal. Dat maakt dat je veel mensen kent. Ik merk dat ik het altijd gezellig heb gevonden als ik dan weer een dienst heb bezocht. Ik voel mij dan ook een beetje een soort van familielid. De organisaties van zaken als gemeentedag, gemeenteweekend kringgesprekken versterken dit gevoel. Ik merk dat we door oprechte interesse in elkaar iedereen deelgenoot proberen te maken van de kracht en verbinding die je ervaart bij deze gemeente. Inspirerend."
Dick
Gemeentelid