Hervormd Krispijn - logo klein

Huygenspraat – Nieuw leven

Het afgelopen jaar is een jaar geweest waarin dood vaak centraal stond. Dagelijks konden we cijfers lezen van hoeveel mensen er in Nederland en wereldwijd overleden aan het virus. Een jaar waarin we in lockdown zijn gegaan om meer dood te voorkomen, waarin de prognoses over hoe erg (of hoe mild) de cijfers zonder die lockdown wel niet zouden zijn over elkaar heen buitelden.

Maar daarmee was het ook een jaar van iets anders. Een jaar waarin de strijd om nieuw leven meer dan ooit centraal stond. Waarin we massaal als Nederland alles deden om ons leven te herpakken en hervinden. Waarin we alles op alles hebben gezet, pijn hebben geleden, uitdagingen verdragen en onvoorstelbare bedragen hebben geïnvesteerd, alles om nieuw leven te vinden. Nieuwe vrijheid en mogelijkheden.

Dat is nu in het bijzonder zichtbaar, maar eigenlijk altijd wat mensen drijft. De zoektocht naar een nieuw leven. De ontdekkingsreizigers, de wetenschappers, de avonturiers, de ondernemers en de onderhandelaars. Steeds weer zijn mensen op zoek naar een nieuw leven, hoop een stap verder.

Op een persoon na, Jezus. Jezus zocht geen nieuw leven, hij bracht niet leven. Hij leed niet zodat hij het zelf beter kon krijgen, maar zodat wij nieuw leven konden krijgen. Hij is de weg van pijn en moeite gegaan, zodat wij opnieuw zouden leven. Met Pasen vieren we dat het hem is gelukt. Dat hij nieuw leven gevonden heeft, voor ons. Nieuw leven voor ons, in Lockdown en in vrijheid. Laten we elkaar daar deze Pasen aan herinneren. Wat de toekomst brenge moge, mij geleid des Heeren hand!

Deel deze blog

Nieuwsbrief ontvangen

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van onze gemeente? Dat kan via onze nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor inschrijven door een mailtje te sturen naar wijkgemeentekrispijn@gmail.com.