Hervormd Krispijn - logo klein

Huygenspraat – Volharden

Deze maanden merk ik dat nu er veel dingen weggevallen zijn, je ook veel dingen niet mist. Er zijn allerlei zaken die je agenda eerst heel erg vulden, maar nu wegvallen en waar je ook prima zonder kunt. Zelfs sommige zaken waar je echt wel plezier in had. Als ik eerlijk ben zijn er maar weinig dingen die ik echt heel erg mis. Sommige zaken wel, en ik ben blij dat er weer wat meer ruimte komt. Maar ook best wel zaken helemaal niet.

Opzich een prachtige ontdekking. Een mooie kans ook om de bezem door je leven te halen, ervoor te zorgen dat de focus komt te liggen op wat echt belangrijk is. Misschien niet teveel verschillende dingen, maar een aantal dingen die goed en waardevol en opbouwend zijn. Je ontdekt dat er dingen in je leven zijn die niet nodig waren en zijn.

Maar er gebeurt ook iets anders, er zijn ook dingen die ik niet mis. Die ik verleer, die eigenlijk heel goed voor me zijn. Voor iemand als mij is geloven bijvoorbeeld typisch iets wat ik slecht alleen kan. Ik geloof samen met de gemeente en met gelovige vrienden en familie om mij heen. Ik voed mijn geloof juist op momenten dat ik het kan delen met anderen. Daarvan is ook minder geweest in de afgelopen tijd.

Voor dit soort zaken, zaken die wegvallen, maar goed voor je zijn. Kan het mogelijk ook voelen als een last minder, een verantwoordelijkheid minder. Maar is het dat ook echt? Soms ben ik bang dat ik tegelijk met al mijn overbodige activiteiten ook sommige goede activiteit verleer. Juist in deze maanden waarin Nederland weer open gaat is het goed om ons af te vragen waar onze tijd heen moet gaan. Welke goede gewoonten een nieuwe investering verdienen. Hoe we kunnen volharden, stevig blijven staan, juist ook in ons geloof, juist ook in deze tijd.

Deel deze blog

Nieuwsbrief ontvangen

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van onze gemeente? Dat kan via onze nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor inschrijven door een mailtje te sturen naar wijkgemeentekrispijn@gmail.com.