Hervormd Krispijn - logo klein

Huygenspraat – Vrij zijn

“Zij wil gewoon vrij zijn, onbezorgd en vrij zijn!” Zingt Marco Borsato en momenteel zingt heel Nederland mee. Vrij van de coronamaatregelen, vrij om te gaan en staan, doen en laten, bezoeken en knuffelen wie je wilt. We staan zogezegd op de drempel van oude nieuwe vrijheid en dat is heerlijk. Dat is zo fijn dat je spontaan bang wordt het weer te verliezen. Herkent u dat ook? Dat je nu maar half blij bent met de versoepelingen omdat je bij voorbaat al bang bent dat er een vierde golf aankomt?

Vrijheid is iets moois en cruciaals. Ook in christelijke zin. Aan het begin van de tien geboden klinkt het al “ik ben de God die jullie heeft bevrijd uit Egypte”. God is een God van bevrijding, Hij bevrijdde Israël en hij bevrijd ons vandaag de dag ook en nog steeds. Zelfs als we denken die vrijheid niet nodig te hebben. Zoals de Farizeeërs die in gesprek met Jezus beweren allang vrij te zijn, terwijl Jezus ziet dat ze nog niet vrij zijn van de zonde (Johannes 8:31-40).

Goed om in deze tijd van nieuwe lichamelijke vrijheid, onze geestelijke vrijheid ook in het oog te houden. Die kan nog wel eens extra onder druk staan, nu er allerlei verleidingen hun deuren weer openen.

Johannes 8: 36 Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.

Deel deze blog

Nieuwsbrief ontvangen

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van onze gemeente? Dat kan via onze nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor inschrijven door een mailtje te sturen naar wijkgemeentekrispijn@gmail.com.