Hervormd Krispijn - logo klein

Opnieuw een verhaal over een vraag die iemand mij stelde in gesprek. “Wat betekent je geloof eigenlijk voor je?” Tot mijn eigen schrik had ik mijn antwoord niet eens meteen paraat en ik was nog wel in functie als voorganger! Gelukkig kwam er wel wat uit, werd ik ook weer even stilgezet bij hoe belangrijk geloof in God eigenlijk is. Zou u de vraag zo kunnen beantwoorden?

Ergens is het niet zo vreemd dat zo’n vraag moeilijk te beantwoorden is. De vraag: wat betekenen je ouders/kinderen/partner eigenlijk voor je? Is ook heel lastig te beantwoorden. Dat omvat allemaal zoveel, hoe kun je nu met een paar woorden zeggen wat zo’n relatie betekent. En geloof is nog groter, dat gaat niet alleen over een relatie, maar ook over wie je bent, hoe je naar jezelf en de wereld kijkt. Niet zo vreemd dat je daar zo snel geen woorden voor weet.

Maar toch, toch wil ik me niet nog eens zo laten betrappen. Missionaire gemeente zijn en Christen zijn in je dagelijks leven, dat vraagt ook dat je uiting kunt geven aan je geloof. Dat het te communiceren is naar anderen. Niet alleen iets dat je koestert in je hart, maar ook wat je deelt. Tijd om toch nog weer eens op een rijtje te zetten wat geloof eigenlijk voor mij betekent.