Hervormd Krispijn - logo klein

Huygenspraat – Maar de lente wist het niet…

Vandaag kreeg ik een verhaaltje toegestuurd, een soort terugblik op de tijd waarin we nu leefden. Met alle maatregelen en chaos. Maar het refrein was een regel die me raakte: de lente wist het niet. De lente weet het inderdaad niet, terwijl de wereld op z’n kop staat, springen de bloemen open, schijnt de zon volop. We zitten voor het eerst van het jaar weer buiten in onze tuintjes, alleen dan in quarantaine. Ik weet niet hoe u het vergaat, maar ik geniet van de lentemomenten. De zon en de bloemen zeggen me meer dan anders. Het eerste ontluikende groen is op een bepaalde manier hoopvol.

De lente wist niet dat het tijd was om te rouwen en in de put te zitten, als een onschuldig kind bloeide de lente op zoals elk jaar. Dat is mooi om te zeggen, maar dat vergeet de waarheid hierachter. De hoop die we putten uit de lente. God wist het wel, God wist het altijd al. Misschien gaf God ons deze strijd wel in de lente zodat de duisternis ons niet helemaal in de greep zou houden. God gaat door, met zijn werk en met zijn weg. Zoals de lente doorbreekt midden in het woelen van onze wereld. Zo breekt God door. Gods koninkrijk laat zich niet stoppen, hoe fragiel ons leven opeens ook voelt. Gods koninkrijk is sterk en breekt haar baan. Het heeft nooit afgehangen van onze gezondheid of onze welvaart of we het zouden halen. Het was altijd al in Gods hand.

“Weet je dat de lente komt? Alles loopt weer uit!” een mooi lied om te luisteren als herinnering.

Deel deze blog

Nieuwsbrief ontvangen

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van onze gemeente? Dat kan via onze nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor inschrijven door een mailtje te sturen naar wijkgemeentekrispijn@gmail.com.